Login Form

Top Panel

#UNSA-FF | Upisi

Upis na I. godinu I. ciklusa studija @UNSA-FF

- - - - - -

fb | | yt

A+ R A-

Zašto upisati #UNSA-FF?

Zašto studirati na FFUNSA?

  • Objavljeno: Petak, 28 Maj 2021 10:10
  • Klikova: 6491

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu mjesto je susretanja različitih kultura, raznovrsnih mišljenja, mudrosti zrelog doba i kreativne ljepote mladosti. Kroz akademsku otvorenost, inicijativu i sudjelovanje u javnim zbivanjima Fakultet želi biti središte cjeloživotnog učenja i obrazovanja odgovornih i društveno aktivnih građana.

U dinamičnom nastavnom procesu na Fakultetu obrazuju se i odgajaju budući nastavnici, stručnjaci i znanstvenici u oblastima humanističkih i društvenih znanosti, koji su spremni odgovoriti na izazove karijera 21. stoljeća.

Svojom akademski raznovrsnom prirodom Fakultet inicira i razvija dijaloge među kulturama, otvara horizonte razumijevanja te njeguje prihvatanje i poštovanje pojedinaca u njihovoj jedinstvenosti i različitosti.

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu najstarija je visokoškolska institucija te vrste u Bosni i Hercegovini. Studiranjem na ovoj nastavno-naučnoj ustanovi stiče se široko obrazovanje iz oblasti humanističkih i društvenih nauka i to: filozofije, sociologije, etnologije historije, historije umjetnosti, arheologije, pedagogije, specijalne pedagogije, psihologije, bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika, književnosti naroda Bosne i Hercegovine, engleskog, njemačkog, arapskog, turskog, perzijskog, ruskog, francuskog, italijanskog, španskog, latinskog, grčkog jezika, komparativne književnosti i bibliotekarstva. Studenti mogu proširiti svoja znanja slušanjem i polaganjem izbornih predmeta iz češkog i švedskog jezika, koji su definirani unutar studijskih programa, kao i iz slovenačkog, poljskog i japanskog jezika.

Vodic_za_buduce_studente_24-25.jpeg

Upis | #UNSA-FF

 

UNSA | BUDI STUDENT. STUDIRAJ NA #UNSA-FF

 

© IT@Univerzitet u Sarajevu - Filozofski fakultet